Making it happen for yourself… en als het niet kan, dan toch!

door | 16 jan 2020 | Blog, Ondernemers, Uncategorized | 0 Reacties

I made it happen for MYSELF! Schalt het door de speakers in mijn auto. Een live concert van John Mayer. Hij legt uit hoe vet het is als je shit voor jezelf waar hebt gemaakt. Je succes te verwijten is aan JEZELF. 

Ik ben onderweg en met mijn hoofd ergens anders. Nog vol van het gesprek met M. M is een paar jaar ouder dan ik, komt uit Soedan en is architect. Als kind heeft hij met zijn broer, zus en ouders in Saudi Arabië gewoond. Maar omdat je daar als buitenlander niet zomaar mag studeren, verhuisde hij voor zijn studie terug naar Soedan. Een jongen die net als ik in eerste instantie goede kansen heeft gehad. Toch verliep zijn leven totaal anders. De situatie in Soedan werd afgelopen jaren dusdanig onveilig dat hij het land noodgedwongen ontvluchtte.

Via een omweg kwam hij in Nederland terecht. Hier kreeg hij te horen dat hij 3-4 maanden moest wachten om te horen of hij wel of niet in aanmerking komt voor een verblijfsvergunning… Maar maximaal 6…

Inmiddels wacht hij 1,5 jaar en is er nog geen nieuws. Al die tijd, en wie weet hoeveel langer nog, verblijft hij niet alleen in onzekerheid, maar staat zijn leven ook volledig on hold. Al wachtend mag M. namelijk niet Nederland in of uit reizen. Mag hij geen geld verdienen. En probeert hij dus minimaal kosten te maken. Ik denk dat ik persoonlijk.. op z’n minst.. een klein beetje GEK zou worden!! Kun je het je voorstellen, je leven on hold?

 

Kun je het je voorstellen, je leven on hold?

M niet, die houdt alles op een rijtje. Hij heeft diverse business ideeën en stort zich hierop. Ook al mag hij zich niet inschrijven bij de KVK en mag hij geen geld verdienen. Hij heeft een bijzondere niche ontdekt waar zijn passie voor architectuur, het verbinden van mensen en Arabisch tourisme bij elkaar komen. Ik denk met hem mee over zijn marketingaanpak. Over wie zijn concurrentie is, wat precies die niche is waar nog weinig concurrentie zit, wie zijn doelgroep is, hoeveel er daarvan zijn per jaar en via welke kanalen hij die moet bereiken. Hij heeft zelf al heel veel uitgezocht. Natuurlijk. Deze gast gaat er voor!

Hij werkt zijn business plan op dit moment verder uit, gaat het testen zonder er geld aan te verdienen, manoeuvreert om alle regels en restricties heen die hem worden opgelegd… Zodat hij straks… niet wetend wanneer dat is… als hij écht weer een leven mag opbouwen, een vliegende start kan maken!

Ik ben zó onder de indruk. “Making it happen for yourself” krijgt hier een diepere dimensie. John Mayer eat your heart out. Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen geluk en succes. Zelfs met de kleinste bewegingsvrijheid. Lieve ondernemersvriendjes, hier kunnen we allemaal van leren! Respect.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *